Bu blogda Turkce karakterler kullanmayacagim. Sirke de kullanmayacagim. Kizartma da yok. Yani her sey cok kolay!
Edit: Vazgeçtim. Hepsini de kullanacağım!

6 Kasım 2010 Cumartesi

Karni Yamuk


Malzemeler;
Bunun icin beni yormayin, karniyarik yaparken kullanilan malzemelerin hepsini burada da kullaniyoruz. Ilave olarak leblebi ya da ceviz.

Yapilisi;
-Once uzun uzun arastiriyoruz, yanlis bir sey yapmamak icin. (Bu bolumu sizin yapmaniza gerek yok cunku ben zaten arastirdim)

-Dolabimizda uyuyan boy boy patlicanlari (dombilisi olsun, minicigi olsun, ne kadar cesit olursa o kadar iyi) cikarip bir guzel yikiyoruz.

-Bir kaseye koydugumuz yagi firca yardimiyla patlicanlarin uzerine suruyoruz.
-Patlicanlari firina koyuyoruz. Derecesi farketmez.

-Dolaptan bir miktar biber ve domates cikariyoruz. Bir avuc biber yeterli. Domates de iste oldugu kadar. Zaten pahali, cok fazla bulundurmamakta fayda var. Sonra bunlari da yikiyoruz.
- Bir adet sogan dogruyoruz. Az once kullandigimiz kasede kalan yagi tavaya bosaltip, ziyan olmasin diye dogradigimiz sogani da kasenin icine koyuyoruz. Bir guzel calkalayip, hoop tavaya.

-Onlar kavruladururken biz biberleri dogruyoruz, domatesleri soyuyoruz.

-Soganlar yanar gibi olursa ocagin altini kisiyoruz. Biberleri hizli dogradiysaniz problem yok, direk tavaya atabilirsiniz. Sarimsaklari da akil etmissinizdir umarim cunku sarimsaksiz yemek olmaz.
-Sirada kiyma var. Buzluktan cikariyoruz. Kenara koyuyoruz!

-Eger patlicanlarin uzerine bicakla bir cizgi atmayi unuttuysaniz hala gec degil. Henuz patlamamistir. Bu esnada kucuk patlicanlari yokluyoruz, yumusak yumusaksa onlari cikarabiliriz. Dombililer kalsin.


-Kiymayi bir tabaga koyup uzerine sicak su koyuyoruz. (Tabi buzdolabi posetinin icinde kiyma)


-Bu esnada acligimizi yatistirmak icin leblebi ya da ceviz yiyoruz.


-Kiymanin suyunu arada bir degistiriyoruz.

-Dombili patlicanlar da olmustur herhalde. Onlar da firindan cikarabiliriz.

-Kiymanin suyunu arada bir degistiriyoruz.

-....

-Bu esnada kendinize bir blog acabilir, yarim biraktiginiz bir tablonuz varsa tamamlayabilir, dus alabilir, bir bolum dizi izleyebilir ya da herhangi bir sey yapabilirsiniz.


*Devamini henuz tecrube etmedim, bittikten sonra burada paylasacagim.

2 yorum:

  1. Yediğim en iyi karnıyamuktu.Gerçi daha önce hiç karnıyamuk yemedim ve Anıl'ın yaptığı yemeğe olmamış demem zaten, ama olsun. Şahaneydi valla. Patlıcanların geri kalanını yiyen kediler de benimle aynı fikirde olur, eminim.

    YanıtlaSil