Bu blogda Turkce karakterler kullanmayacagim. Sirke de kullanmayacagim. Kizartma da yok. Yani her sey cok kolay!

8 Kasım 2010 Pazartesi

Ispanaklar Olmesin, Sarimsaga Ozgurluk!

Bugun yemekte ispanakli yogurt var.

-Pazardan alali henuz 2 gunu gecmemis olan tazecik ispanaklarimizi yikamakla basliyoruz.

-Yikiyoruz yikiyoruz bitmiyor. Cunku ispanagi yaprak yaprak yikamak onemli. Cok camurlu oluyorlar. Bu esnada varsa, agriyan sirtimiz icin, masor kullaniyoruz. Miktari onemli degil, omuzlar kulak memesi kivamina gelene kadar ovalasa olur. Benim elimde olmadigi icin masor kullanamadim. Kullanamadigim icin de yemegin pisirmekle ilgili olan bolumunu kocam halletmek zorunda kaldi.

- Sogan falan kavurdugunu gordum. Yani bir miktar sogan kavuruyoruz.

-Aklimiza onceki gunden artan kiyma geliyor, soganlarin uzerine ilave edip biraz daha kavuruyoruz.

-Sonra guzelce yikanmis ispanaklari da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Burada zamanlama cok onemli. Cunku ispanaklarin asla cok pismemesi gerekiyor. Sureyi ayarlamak icin asagidaki adimlari izliyoruz;

-Bir kaseye yogurt kabindan yogurt koyuyoruz.

-Yogurdun uzerine bir dis sarimsak sey yapiyoruz. Nasil yapmak isterseniz artik. Havan olur, sarimsak ezme aleti olur, cekic olur, pense olur. Ama eger bicak kullanacaksaniz sarimsak miktarini artirmalisiniz.

- Yogurdu catalla cirpiyoruz. 25e kadar sayabilirsiniz cirparken. Kasik kullanmayin, hic havali degil. Cirpma aletini de kirletmeye degmez.



-Ispanaklar hazir! Lutfen daha fazla ateste tutup oldurmeyin zavalliciklari. Yogurt hazir oldugu anda ispanak da hazirdir.

Ha evet bir de tursu var. Onlarin oraya ne zaman girdigini gormedim bile. Ama fena olmamisti.

Cok macerasiz olmasina ragmen lezzetili bir yemek oldu. Eger yemegi arttirdiysaniz sabaha borek iciniz hazir demektir. Bizimki gibi artmadi ama dibinde azicik kaldiysa, cope bosaltirken size bakip ciglik atan sarimsaklar icin uzulmemeye calisin. Zor biliyorum ama cope gidenle gidilmiyor.

Ispanaklar olmesin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder