Bu blogda Turkce karakterler kullanmayacagim. Sirke de kullanmayacagim. Kizartma da yok. Yani her sey cok kolay!
Edit: Vazgeçtim. Hepsini de kullanacağım!

6 Kasım 2010 Cumartesi

Karni Yamuk (devam)


eveeet... Kiymamizin buzu cozulduyse devam edebiliriz.

- Tavanin altindaki atesi yeniden aciyoruz. (Umarim kapatmayi unutmamistiniz)

-Nihayet cozulmus olan kiymamizi ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Bu esnada icine tuz ve sevdigimiz baharatlardan ekliyoruz. Bu seferlik nane kullanmadim, icimden gelmedi cunku.
(Cok guzel oldu valla)

- Sonra patlicanlarimizin karnini yariyoruz. Yemegimizin adi bu asamadan geliyor. Mumkun oldugunca ozen gosterin lutfen.

-Patlicanlarin ortasinda elde ettigimiz bosluga kiymamizi doldurup, uzerine birer biber koyuyoruz. Biber onemli cunku, mutfakta artistlik onemli! Etrafa dokulen sacilan kiymalari sorun etmeye gerek yok, zengin gosteriyor. Hem zaten kesin cooook fazla kiymaniz artmistir.

-Artan kiymalar simdilik kenarda dursun. Doydugunuzdan emin olana kadar dokunayin onlara cunku karni yamugunuzu afiyetle yedikten sonra tadina doyamayip, kiymanin uzerine yumurta kirmak isteyebilirsiniz. Ayni tadi vermez tabi ama, idare eder.

-Veee karniyarigimizi firina koyuyoruuz. Derecesi onceden biraktiginiz yerde kalabilir. Ha bir de firini onceden isitmak cok da mantikli degil, enerji tasarrufu yapmaliyiz.

-Dogradiginiz domatesleri kullanmayi unuttuysaniz uzulmeyin, daha bunun kahvaltisi var.

Sonuc: Karniyarik yapmayi bilmiyorsaniz, googlea sorun, suraya bakin, buraya bakin, annenize sorun. Ya da birisi yapsin, siz yeme asamasina katilin en iyisi.

Sure: 3 saat
Mutfak daginiklik orani: 6/10

Dip not: Firindan cikarmayi unutmayin, hala umut var!

Ikinci dip not: Bundan sonra mutfaga girmem yasaklanabilir, blogumun ilk ve son yemek tarifi bu olabilir. Simdiden takipcilerimden ozur diliyorum.






3 yorum:

  1. COk keyifli olmus, bir ara deniycem karniyamuk. Karistirdigim yerlerde yine sorabilirim di mi?:) Ellerine saglik sekerim.

    YanıtlaSil
  2. Yemek isimlerine bayıldım yaaa

    YanıtlaSil
  3. hehe sagolun. :) pi sorabilirsin tabi. Ama ben dogru cevabi hatirlayip da verebilir miyim bilemiyorum. :)

    YanıtlaSil