Bu blogda Turkce karakterler kullanmayacagim. Sirke de kullanmayacagim. Kizartma da yok. Yani her sey cok kolay!
Edit: Vazgeçtim. Hepsini de kullanacağım!

22 Ocak 2011 Cumartesi

Kahverengi Mercimek Corbasi

Madem hasta gibiyim, corba icmek gerek. Daha once bir cok kez mercimek corbasi yapmistim ve guzel de olmuslardi bence. Ama bu sefer kavanozun dibinde azicik kalmis olan yesil mercimege kiyamadigimdan, yesil mercimek corbasi yaptim.

- Once evdeki butun mercimegi islatiyoruz. (Iste bu yuzden malzemenin sonunu kullanmayi seviyorum, hepsini koyuveriyorsun)
O suyu icine cekerken dergi okuyun, internet bakin, cekmeceleri bosaltin.... O kadar sure suda kalsinlar yani, geri dondugunuzde tombul tombul olmacaklar.

-Soganlar, sarimsaklar soyuyoruz.

-Patateslere bakiyoruz, belki lazim olurlar diye. Onlarin "beni de kullan" demesini bekliyoruz. Sakin ha patatesin gonlu olmadan kullanmayin.

-Tencere gelsin. Icinde yag kizartilsin. Tereyagli corba diye bir sey kalmis aklimda o yuzden ben tereyag, kotu olma ihtimaline karsi da findik yagi koydum.

-Soganlar, sarimsaklar tencerenin icine atilsin.
(Benimkiler o kadar buyuk oldu ki, bunun bir corba olacagindan emin degilim.)

Amanin yaniyorlar!!!

-Uzerine hemen patates rendeliyoruz. Yarisini rendelesek yeter cunku rendeyle fazla hasir nesir olunca parmaklarimiz zarar gorebilir. "Bana bisiy olmaz" derseniz buyrun rendeleyin.

-Su isiticisini calistirmayi unutmamissinizdir umarim, cunku bunlarin cok yanasi var. Acele etmek gerek. Madem tencerenin dibine yapistilar, mercimekleri de koyalim o halde. Kavuralim, kavuralim.

(Bu bana hala corba olabilecekmis gibi gorunmuyor)

-Bu esnada baharat rafindan seslenen baharatlari kullanmayi da unutmuyoruz.

-Sira geldi suya. Corba yapmak istiyorsak suyu bol koymaliyiz, yoksa yemek olur. Evet doldur babam doldur! (Ben ettim siz de edin kih kih kih)

-Kaynadiktan sonra tadina bakiyoruz. E bayaa kotu!


-Blender!

-Blenderin bu aparatini da ilk kez kullaniyorum. Kendi basina ayakta durabilmesi cok hosuma gitti.
Tenceredeki sey biraz daha corbaya benzedi ama tadinda gene hic corbalik yok. Ustelik kopurdu. Bayagi kopuklu su!


-Simdi son careyi uyguluyoruz. Yak altini, su kaynasin, kaynasin, buharlassin, geriye corba kalsin. Iyi ki ortaokulda fen bilgisi dersimiz varmis.

....

-Corbayi kocaman bir kavonoza bosaltiyoruz, baharati eksik olabilir, biraz daha ilave ediyoruz. Hem gribe de iyi gelir. Sonra dogruca kayinvalidemizin evine... Karsilikli hasta-hasta bir guzel iciyoruz.

Mutlu son! :)

Kissadan hisse: Onemli olan rengi degil, sicakligi!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder